Klicsko háborúra készül, drámai változás az Antarktiszon

IMG 7653
2021.12.14. 20:48
Idén utoljára ülésezett az Országgyűlés, a tudósok drámai változásokra figyelmeztetnek az Antarktisz egyik legnagyobb gleccserénél, Vitalij Klicsko háborúra készül. Napi hírösszefoglaló, avagy erről írtunk kedden az Indexen.
  • Száz évvel ezelőtt, az 1921. december 14. és 16. között tartott népszavazáson Sopron és környékének lakói kinyilvánították, hogy Magyarország polgárai akarnak maradni. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor módosították a trianoni békeszerződést. A részletekről ide kattintva olvashat!
  • Idén utoljára ülésezett az Országgyűlés. Ordibálás, plüssbohóc és „Buga Jakab” is volt, az ellenzék nem szavazta meg a minimálbér 200 ezer forintra emelését. A parlament megszavazta Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, illetve nyárig meghosszabbították a veszélyhelyzetet.
  • Újabb mérföldkövéhez érkezett a Lánchíd felújítása, kedden a helyére került a medernyílásban az utolsó új acél pályatábla. Ott voltunk a helyszínen, nézze meg képgalériánkat itt!
  • Az oltás az élet egyre több területén válik fontos szemponttá, számos országba csak a vakcina birtokában utazhatunk, de hazánkban jelenleg az 500 főnél nagyobb rendezvényeken is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. Úgy tűnik, hogy az oltás a párkeresésben is megjelent mint szempont: az oltottak javarészt oltottakkal, az oltatlanok pedig javarészt oltatlanokkal randiznak, de a két tábor egymástól sem zárkózik el teljesen. Bővebben itt!
  • A tudósok drámai változásokra figyelmeztetnek az Antarktisz egyik legnagyobb gleccserénél, amely a következő évtizedben szétrepedhet. Ha ez bekövetkezne, az valóban a civilizációnkat fenyegető katasztrófa lenne. Részletek itt!
  • Vitalij Klicsko korábbi nehézsúlyú ökölvívó, Kijev jelenlegi polgármestere a német Bilden arról ír, hogy Ukrajna nem háborút, hanem békét szeretne, de ha úgy adódik, kész harcolni a hazájáért. Bővebben itt!
  • Megtaláltuk a világ legundorítóbb filmjét a Netflixen. Két idegen, egy férfi és egy nő egymás mellett ébrednek az ágyban, és fogalmuk sincsen, hogy kerültek oda. Részletek itt!

DÍVÁNY. Erdélyben különleges módon ünneplik a karácsonyt: miért az Angyal hozza az ajándékot szenteste? A Dívány cikkéből kiderül!