Novemberben is Budapesten voltak a legalacsonyabbak az energiaárak

2021.12.14. 11:16
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint novemberben a földgáz átlagára Budapesten volt a legalacsonyabb. A villamosenergiáért a magyar háztartások a második legkedvezőbb árat fizették.

Mint ismert, Magyarországon az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók által fizetett villamosenergia és a földgáz árát jogszabályok rögzítik és tartják fixen, így a magyar lakosság védett a piacokon kialakult áremelkedésekkel szemben.

A MEKH nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a lakossági fogyasztók által fizetendő villamos energia átlagára novemberben 10,58 eurócent/kWh volt, amely

a vizsgált fővárosok listájában a második legkedvezőbb.

2021 novemberében Budapesten a földgáz lakossági átlagára 2,86 eurócent volt, amely a felmérésben szereplő fővárosok között 

a legolcsóbb.

A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be. A vizsgálat adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint novemberben is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhattak a magyar lakossági fogyasztók.