Anonymus-maszkos tiltakozók lepték el a Városházát

D  TT20211215001
2021.12.15. 13:58
Parázs szóváltások és váratlan demonstráció is színesítették a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését, amelyen Karácsony Gergely elmondta, politikai értelemben féléves költségvetést voltak kénytelenek készíteni, mivel a kormány ellehetetlenítené Budapestet. Kovács Péter, a Városháza-ügyben felállított vizsgálóbizottság elnöke pedig arról beszélt, hogy a baloldal hátráltatja az igazság kiderítését.

Anonymus-maszkos tiltakozók tüntettek a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése közben. A demonstrálók az elmúlt hetekben kiszivárgott hangfelvételek szövegrészleteit megjelenítő táblákat és egy Eladó a Városháza feliratú molinót emeltek a magasba tiltakozás közben.

A váratlan tüntetésről Bohár Dániel, a Pesti TV riportere osztott meg fényképet közösségi oldalán.

A közgyűlésen Karácsony Gergely napirend előtt arról beszélt, hogy a kormány háborút indított a főváros ellen, és megpróbálják elvenni az önkormányzat pénzét és vezetése becsületét. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy politikai értelemben féléves költségvetést készítettek, hogy kihúzzák májusig, amikor az új kormánnyal tárgyalhatnak majd egy rendes büdzséről. Ezután úgy fogalmazott:

Bármilyen nyomás alá helyeznek minket, én tűzbe teszem a kezem minden kollégámért.

Ezután azt is hozzátette:

El a kezekkel Budapest adóbevételétől, el a kezekkel a Budapestet tisztességesen szolgáló politikusok becsületétől!

A közgyűlés, amellett hogy tárgyalt Budapest jövő évi költségvetéséről, érintette a Városháza-ügyben felállított vizsgálóbizottság munkáját is.

A Mandiner beszámolója szerint Kovács Péter, a bizottság elnöke elmondta, hogy eddigi tapasztalatai szerint a baloldal minden erővel hátráltatja az igazság kiderítését.

Kezdődött mindez azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés egy olyan határozatot fogadott el, amely csupán három hetet adott a munkák elvégzésére; hogy olyan szálakat akar kivizsgáltatni, mint az orosz titkosszolgálatok beavatkozása; hogy a főjegyző korlátozza a bizottsági elnök munkáját; és hogy egyetlen kulcsfigura sem akar eljönni a meghallgatásokra

– sorolta a felmerülő problémákat a kertvárosi polgármester, és kijelentette:

Előbb-utóbb ki fog derülni az igazság. Akár az önök segítségével, akár anélkül.

(Borítókép: A Városháza-üggyel kapcsolatos transzparenseket mutatnak demonstrálók a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. december 15-én. Fotó: Kovács Attila / MTI)