Ismert személyiségek írnak a családról egy új könyvben

NK Szalay 211122 005
2021.12.15. 16:11
Sportolók, művészek, tudósok, közéleti és egyházi vezetők fogalmazták meg gondolataikat a családról egy Novák Katalin által szerkesztett, nemrég megjelent kötetben. A családokért felelős miniszter az Indexnek elmondta, szerinte a kötet megérdemli, hogy ott legyen a karácsonyfa alatt.

Család. Vajon mi jut az eszébe erről a szóról a bíborosnak, a püspöknek, a rabbinak, az olimpiai bajnoknak, az orvosprofesszornak, a rendezőnek, az írónak, a politikusnak, a bankigazgatónak, az autóversenyzőnek, az operaénekesnek, egy családszervezet vezetőjének vagy éppen a saját édesapámnak?

– fogalmazott Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, az „...Ami a miénk” – Ötven írás a családról című gyűjteményes kötethez írt előszavában.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) gondozásában megjelent és a miniszter által szerkesztett kötetről Novák Katalin kifejtette, azzal a kérdéssel fordult ismert emberekhez, hogy írjanak valamit a családról. Bármit, amit csak gondolnak, műfaji megkötés nélkül.

Olyan magyar emberekhez fordultam, akiket érdemes meghallgatni, akikre érdemes figyelni, akiket személyesen is nagyra értékelek

– fogalmazott a miniszter a könyv előszavában.

A 292 oldalas gyűjteményes kötetben ismert írók, sportolók, egyházi vezetők és közéleti személyiségek, a tudomány, a média, a gazdaság és a művészvilág képviselői írták meg röviden gondolataikat a családról.

A könyvben többek között Bagdy Emőke, Balog Zoltán, Csókay András, Erdő Péter, Köves Slomó, Lackfi János, Miklósa Erika, Polgár Judit, Ugron Zsolna és Vidnyánszky Attila öt-tíz oldalas írása található.

A jelentős könyvkereskedő-hálózatok kínálatában már kapható kötetről a családokért felelős miniszter az Indexnek nyilatkozva elmondta:

A kötet vágyakozni tanít a saját történetünk, a saját életünk után. Segít megérteni, honnan jöttünk s hova tartunk. Az adventi várakozást hittel, kegyelemmel gazdagíthatja. Ismert és sokak számára ismeretlen ismerősökön keresztül mutatja meg, hogy a család mit jelent a sportolónak, művésznek, a tudósnak, püspöknek, rabbinak, a családmozgalmárnak vagy a politikusnak.

Novák Katalin hozzátette:

Hálás vagyok a szerzőknek, hogy vállalták a közös munkát. Számomra az egyik legszebb és egyben legnehezebb feladat a személyes ajánlások megfogalmazása volt. Bízom benne, hogy sikerül közelebb hoznom az olvasót a rendkívül értékes szerzőtársakhoz, és ez a könyv is ott lehet a karácsonyfa alatt, majd a könyvespolcnak azon a részén, ahol a sokszor forgatott kötetek kapnak helyet.

(Borítókép: Az „…Ami a miénk” című könyv. Fotó: Kékesi Donát)