A főpolgármester helyettese elismerte, részben ő terjesztette elő a Városháza-dokumentumot

DBZOL20191105044
2021.12.15. 12:26
Kerpel-Fronius egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy részben ő volt az előterjesztője annak az anyagnak, amely a Városháza jövőjével foglalkozott.

A főpolgármester-helyettes az ATV Egyenes beszéd című műsorában megerősítette, hogy a Városháza eladása továbbra sincs napirenden. Arra a kérdésre, hogy volt-e valaha, úgy reagált: tavaly novemberben megvitattak egy dokumentumot, ami megnézte, hogy mit lehet kezdeni a Városházával.

Ezt a dokumentumot a főpolgármester rendelte, a főpolgármesteri kabinet tárgyalta. Itt több verziót is megnéztek, hogy mi lenne a gazdaságos, ebben valóban felmerült a Városháza eladásának a lehetősége is.

Azt is elmondta, hogy

részben ő volt az előterjesztő, a főváros vagyonkezelőjével készítette az előterjesztést.

De úgy döntöttek, hogy az eladás kizárható a Városháza esetében. Kerpel-Fronius egyben nehezményezte, hogy egyszerre több helyszínen tartott házkutatást a rendőrség a Városháza-üggyel kapcsolatban. Megismételte azt is, hogy Karácsony Gergely szerint kreált álbizonyítékok alapján szállták meg a Városházát. 

A főpolgármester-helyettes furcsállta azt is, hogy  a házkutatás a Városházán történt, miközben ettől független emberek tettek kétes kijelentéseket.

(via atv.hu)

(Borítókép: Kerpel-Fronius Gábor. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)