Már 38 ezren regisztráltak a gyermekek oltására

DBZOL20211214002
2021.12.15. 10:58

Eddig 38 ezren regisztráltak az 5–11 éves gyermekek oltására – nyilatkozta a közszolgálati televízió reggeli műsorában György István államtitkár. 

Az Országos Oltási Munkacsoport vezetője elmondta, hogy a regisztráció után az időpontfoglalás a következő lépés, amelyhez 2-3 napos validációs folyamat szükséges. A politikus hozzátette, hogy 16 ezren már időpontot is foglaltak a regisztráltak közül. 

György István hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy minél többen felvegyék az oltást a legfiatalabbak közül is, mert bár a gyermekek a megbetegedést viszonylag enyhébb tünetekkel vészelik át, ám a fertőzöttség ennél a korcsoportnál is jelen van. 

Az oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy a gyermekek oltása 77 olyan kórházban indult el, ahol van gyermekgyógyászati ellátás is. György István kiemelte: a kórházakban időpontfoglalás és előzetes regisztráció szükséges, mivel nem áll rendelkezésre korlátlan mennyiségű oltóanyag. 

Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató-főorvosa a Kossuth rádió reggeli műsorában kijelentette: biztonságos és hatékony a gyermekek oltására szánt vakcina. 

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy az első, gyermekeknek szánt oltást egy 10 éves kisfiú kapta meg. 

(Borítókép:  Szülők és gyerekek várakoznak az 5–11 éves gyerekek oltásának megkezdésekor Budapesten, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 2021. december 14-én. Fotó:  Balogh Zoltán / MTI)