Fél tonna állateledelt vitt Ürömre Orbán Viktor

D MTI20211215002
2021.12.15. 16:19 Módosítva: 2021.12.15. 17:47

Orbán Viktor szerdán látogatást tett az ürömi állatotthonban, ahová fél tonna állateledelt vitt magával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A miniszterelnököt Szűcsné Mércse Adrienn, az Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítvány vezetője és az ott dolgozó önkéntesek fogadták.

Orbán Viktor, valamint Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos személyesen szállította ki a telepre a kormányzati program keretében országszerte több mint kétszáz hasonló intézménynek biztosított, ötszáz kilogrammnyi állateledelt. Az ürömi állatotthonban, amelyhez kutyaiskola is tartozik, jelenleg mintegy ötven ebet és macskát tartanak. A szervezet célja az állatok korábbi testi-lelki sérüléseinek, traumáinak kezelése is.

A miniszterelnöki tápfuvarról szerda délután videót is közzétesznek majd Orbán Viktor közösségi oldalán 

– fogalmazott a sajtófőnök.

(Borítókép: Orbán Viktor, valamint Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos  [a háttérben] személyesen szállította ki a telepre a kormányzati program keretében országszerte több mint kétszáz hasonló intézménynek biztosított, ötszáz kilogrammnyi állateledelt 2021. december 15-én. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)