Gattyán György bejelentette, indul a választásokon

PAP 8265
2021.12.17. 21:06
Bejelentette Gattyán György, hogy pártjával elindul a 2022-es országgyűlési választásokon. A vállalkozó az ATV Egyenes beszéd című műsorában a pártja nevét is elárulta: Megoldás Mozgalom.

A milliárdos már korábban is beszélt politikai ambícióiról, és a lapunknak adott interjújában már azt is elismerte, hogy pártot alapított. Akkor még így fogalmazott:

Úgy látom, hogy a két politikai oldal csak a sárdobálással van elfoglalva, és nem érdekli őket az ország jövője, csak az, hogy hatalomban maradjanak, vagy hogy megszerezzék azt. Mikor tegyünk akkor javaslatokat valami egészen másfajta programra, ha nem most? Várjak vele még négy, nyolc vagy ki tudja, hány évet? A friderikuszos interjú után azonban kialakult egy félreértés. Én ugyanis ezzel akkor sem azt mondtam, hogy mindenféleképpen politizálni szeretnék. Hanem azt, hogy van egy programunk, egy víziónk, ez pedig a digitalizáció, amely segíthetne az ország gondjain és bajain. Ezt a programot pedig egyetlen párt sem vállalja fel. Ennyit mondtam, nem többet. 

A milliárdos pénteken este az ATV műsorában hivatalossá tette, hogy Megoldás Mozgalom elnevezésű pártjával elindul a választásokon. Az ország gondjaira a megoldást a digitalizációban látja.

Gattyán arról is beszélt, hogy mindössze egy négyéves ciklust vállalna miniszterelnökként, és elmondta, hogy rászánja a szükséges anyagi forrásokat a kampányára. Ismét beszélt arról, hogy mintegy egymilliárd forintot fordítana a digitalizációs kampányára.

A milliárdos kifejtette, nem nagyon érdekli a politika, de elsődlegesen az vezérli, hogy tenni akar az országért.

Kifejtette álláspontját a digitalizáció előnyeiről is, és elmondta, cége le tudná vezényelni Magyarország digitalizációját, de hozzátette: nekik már nincs szükségük pénzre. 

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány vezetője, a Jobbik korábbi elnöke publicisztikájában öt okot sorolt fel, amiért Gattyán György indulhat a választásokon. Írását ide kattintva olvashatja el.

Mint ismert, a Fidesz-KDNP kihívója az egyesült ellenzéki összefogás lesz, amely időn ősszel kétfordulós előválasztást tartott. A miniszterelnök-jelölti versenyt Márki-Zay Péter nyerte, ő indul Orbán Viktor ellen. A pártok közül már több is nyilvánosságra hozta listáját, a közös lista összeállítására azonban várhatóan 2022 januárjában kerül sor.

A 2022-es országgyűlési választások időpontját Áder János köztársasági elnök tűzi majd ki év elején. A voksolást vasárnapra kell kiírni, de nem eshet ünnepnapra, így május 1. és pünkösdvasárnap sem lehet.

(Borítókép: Gattyán György Fotó: Papajcsik Péter / Index)