Elfogták azt a férfit, aki mentősökre támadt

2021.12.17. 13:27

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták, majd előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra azt 55 éves férfit, aki megtámadta az Országos Mentőszolgálat önkénteseit, akik mintavételre érkeztek egy tabi ingatlanhoz – adta hírül a rendőrségi portál.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy még csütörtökön 12 óra 16 perc körül támadt rá egy Somogy megyei férfi Tabon az Országos Mentőszolgálat két fiatal mintavevő önkéntesére. Az agresszívan viselkedő férfi az utcán lépett oda a védőruhát viselő fiatalokhoz azt követelve tőlük, hogy adják oda neki a levett mintákat – tájékoztatott róla mentőszolgálat közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben. 

A fiatalok nem tettek eleget a követelésnek, ezért a férfi rájuk támadt, az önkéntesek így kénytelenek voltak bemenekülni szolgálati autójukba, amit a feldühödött, ordítozó férfi percekig ököllel ütött. 

A férfi később saját autójával elhagyta a helyszínt, miután nem sikerült megszereznie a mintákat. A poszt szerint az eset nagy felháborodást keltett a mentősök bajtársi köreiben. 

A világ legostobább feltételezése, hogy az Országos Mentőszolgálatnál önkéntesen szolgáló egyetemisták azért mennek mintát venni a Covid-gyanús betegekhez, mert előre megfertőzött tesztekkel szeretnék fenntartani a koronavírus-járvány látszatát

– kommentálta az eseményeket bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat. 

A hatóság tudatta, hogy a támadót a gyorsan azonosították és elfogták, majd  bevitték a Siófoki Rendőrkapitányságra. Az 55 éves férfit a nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(via Police.hu)