Márki-Zay szerint elképzelhető, hogy a baloldalon előállnak majd egy miniszterelnökjelölt-cserével

PAP 5693
2021.12.17. 17:18
A baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem tartja kizártnak, hogy a pártok kivárnak, azért nem kampányolnak, sőt azt sem, hogy előállnak majd egy miniszterelnökjelölt-cserével. Márki-Zay Péter furcsállja a legfrissebb szivárogtatást egy kutatásról, amely hatalmas előnyt mért a Fidesznél.

A Szabad Európának adott interjúban a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem tartja kizártnak, hogy a pártok kivárnak, azért nem kampányolnak. Elismerte, hogy az előválasztás lezárultával az ellenzék lendülete megtört, mint mondta, ezt egy új kampánnyal majd újraindítja. Szerinte elképzelhető, hogy a baloldalon előállnak majd egy miniszterelnökjelölt-cserével. Mint mondta, vannak eszközök ahhoz, ha valaki a Fidesz érdekében meg akarja buktatni az ellenzéket belülről, például egy olyan közvélemény-kutatással, amilyen csütörtökön látott napvilágot, és hatalmas előnyt mért a Fidesznek. 

Márki-Zay Péter szerint az őt támogató pártok azt ígérték, hogy figyelembe veszik a kéréseit, de ez nem mindig történt meg. Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, a DK elnökét hová tenné az ellenzéki listán, a miniszterelnök-jelölt azt mondta, hogy biztos abban, 

„ha látható helyen szerepelne az ő neve, akkor a választást elveszítettük”.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy a 2,7 milliárdból gazdálkodó Jobbik „egyelőre százmilliót sem tud beletenni a kampányba, vagy nem akar”.

A fővárosi Városháza-ügyben Márki-Zay Péter nem tudta, hogy Budapest momentumos alpolgármestere elismerte, hogy ő volt az egyik előterjesztője annak a vitaanyagnak, amelynek egyik opciója volt az eladás. Az interjúban azt mondta, hogy ő Bajnai Gordonnal beszélt erről, aki arról biztosította, hogy soha nem volt szó eladásról, csak fejlesztésről. A baloldal kormányfőjelöltje szerint az ügyben semmilyen korrupció nincs, hiszen egy önkormányzatnál teljesen legitim, hogy „milyen önkormányzati tulajdonokat ad el”. 

(Borítókép: Márki-Zay Péter Fotó: Papajcsik Péter / Index)