Novák Katalin is beszállt Fekete-Győr András és Rákay Philip babahordozós csatájába

20210216-STA 8433
2021.12.17. 09:36

Férjéről és még hordozóban lévő kisfiáról osztott meg fényképet Novák Katalin, az időzítés alapján abban az ügyben üzenve, amely Rákay Philip és Fekete-Győr András között robbant ki az utóbbi napokban.

A családügyekért felelős tárca nélküli miniszter bejegyzésében úgy fogalmazott: 

Egyetértek: a babának és az édesapának, édesanyának is sokat ad a testi-lelki közelség. A családpolitikánk éppen erről is szól: a szülők szabadon dönthessenek arról, hogyan osztják meg maguk között a feladatokat.

Ahogy korábban az Index is megírta, Rákay Philip egyetlen mondattal és egy sírva nevetős emojival tette ki a saját oldalára a Momentum korábbi elnökének kedd este megosztott fotóját, amelyen kisfiával látható, aki egy hordozókendőben pihen a mellkasán.

A bejegyzés később eltűnt az influenszer oldaláról, Fekete-Győr András pedig úgy reagált a posztra, hogy Rákay Philip posztjában a férfiasságát kívánta megkérdőjelezni.

A politikus szerdán este a Klubrádióban beszélt részletesen a történtekről, hangsúlyozva, mennyire fontosnak tartja az egyenlő arányú munkamegosztást a gyermeknevelésben, márpedig ő a pelenkázástól az altatásig mindenből kiveszi a részét, sőt ha úgy adódik, még a főzést is átvállalja.

Azt is elmagyarázta, miért olyan lényeges a hordozókendő, amelyben a megosztott fotón a kisfia pihen.

Egy újszülöttnek az, hogy fizikailag érintkezik a szülőjével, nagyon fontos köteléket épít ki. Az anyáknál nyilván a szoptatás egy ilyen csatorna, de az apának is fontos, hogy meglegyen ez a közelség. Rákay Philip és a Fidesz ezt nehezményezi. Azt mondja, hogy ez az anya dolga. Az apáknak nehogy már megadasson az, hogy ilyen közel kerüljenek a gyermekeikhez, ez nőügy, ha úgy tetszik. Hát szerintem ez a férfiakra is ugyanúgy tartozik, és én nagyon örülök, hogy ezt csinálhatom a gyermekemmel. 

A műsorba aztán Rákay Philip is betelefonált, hogy előadja a saját verzióját a megosztott, majd később letörölt bejegyzésről, illetve hogy véleményezze az ezzel kapcsolatos – szavai szerint – fura, banális felzúdulást. Bár a posztjába szerinte sok mindent bele lehet képzelni, elmondása szerint ő valójában arra gondolt, hogy 

nem lehet egyik nap börtönnel fenyegetni mindenkit, meg felcsúti perekkel, meg hogy az illető elveszíti az idegrendszerét, a másik nap meg cukiskodni egy újszülöttel a konyhában. 

Az üzengetés később tovább folytatódott, melyről itt írtunk részletesebben. 

(Borítókép: Novák Katalin. Fotó:  Sóki Tamás / Index)