Elege lett a mókuskerékből, kiszállt, és gyalogolni kezdett

2021.12.18. 19:41
2640 kilométert tett meg 66 nap alatt Magyarországon. A felsőszentiváni fiatalember élete legjobb döntésének tartja, hogy belevágott a kalandba.

A BAON Bács-Kiskun megyei hírportál beszámolója szerint Szűcs Attila a közgazdászdiploma megszerzése után két évvel úgy érezte, hogy hiányzik valami az életéből, ráadásul a koronavírus-járvány miatt elrendelt otthoni munka sem javított a helyzetén, ezért amikor Budapestről hazaköltözött Felsőszentivánra, eldöntötte, hogy nekivág a zarándoklatának. 

Saját bevallása szerint átélt kalandjainak legnagyobb hozadéka, hogy már nem görcsöl semmin. 

Az indulás előtt sokszor éreztem azt, hogy semmi okom nem volt rá, de mindig feszült voltam. Most ez a feszültség feloldódott és sokkal nyugodtabb vagyok. Próbálom kizárni a stresszt az életemből. Próbálok mindig a megoldások felé fordulni, és főleg nyugodtan. Igazából rossz dolog nem történhet, erre gondolok. Valahogy mindig, minden jól alakul - magyarázza.

Azt vallja, hogy egy negatív élmény után mindig pozitív következik. Mint mondja, amikor egyszer nagyon elázott a Zemplénben, nem sokkal később gyönyörű panoráma tárult a szeme elé. 

De történt vele olyan is, hogy reggel vizes bakancsot kellett húznia a fájó lábára, de mivel akkor is tovább tudott menni, most is kibírja a nehézségeket. 

Előadásán elmesélte, hogy kezdetben napi 30 kilométert tervezett megtenni, de végül volt olyan eset, amikor 65 kilométer után talált csak szállást. Végül 66 nap alatt teljesítette a Kékkört, és bár voltak nehéz pillanatai, az első 21 napon kizárólag határtalan boldogságot érzett, hogy kilépett a mókuskerékből. 

A túrázó mindenkinek ajánlja, hogy induljon el egy zarándoklatra, főleg azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön.