Golyóálló üveggel és infravörös szenzorral erősít a közmédia

2021.12.20. 06:30

Az állami tévé valószínűleg atomtámadásra készül a Kunigunda utcában – kezdte bejegyzését Hadházy Ákos a Facebookon. A független országgyűlési képviselő a közmédia új, több mint félmilliárd forintba kerülő biztonsági beruházásának állásáról kapott képeket. 

Már a recepciós  pultot is 3 méteres vastag acél oszlopok közé telepített golyóálló biztonsági üveg védi, fölötte még – biztos, ami biztos – egy fél méteres rács feszül. A zsilipkapuk is golyóálló üvegből készültek és három (!) szenzor, egy súlymérő, egy infravörös és egy lézeres érzékelő ellenőrzi, hogy egyszerre csak egy ember lehessen benne.

A politikus információi szerint így miután valaki az egyik oldalon belépett, az ajtó bezárul és a túloldali csak akkor nyílik, ha az illetőnek saját belépőkártyája van, vagy ha a túloldali biztonsági őr megnyom egy gombot.

A legócskább diktátorokat megszégyenítő paranoia ez, ahogyan az egyik legfontosabb bástyájuknak, a propagandának az egyik központját védik

 – vélekedett Hadházy Ákos.

A vonatkozó közbeszerzés részleteiről még korábban közölt beszámolót. Eszerint az MTVA beruházása mintegy 590 millió forint közpénzbe kerül, kapunként 100 millióba. Emellett korábban 180 millióért a biztonsági kamerarendszert is bővítették.