Csaknem kétmillió mintavételhez vonultak ki idén a mentősök

2021.12.20. 10:40

Egyedi videóval rukkolt elő az Országos Mentőszolgálat, amiben sajátos módon számol be az idei év statisztikáiról, és egyben boldog karácsonyt is kíván az ország lakosságának. 

A mentők megint valami újat hoztak, ezúttal egy olyan áldokumentum-kisfilmet készítettek, melynek főszereplője egy mentőkocsi vezetője, akit egy kellemetlen hazugságvizsgálatnak vetnek alá. A férfi a „kihallgatásán” izzadva, szorongva számol be arról, hogy szerencsére a közlekedők mindig útjára engedték az általa vezetett mentőkocsit.

Ezután a szervezet statisztikáról tájékoztat, így megtudhatjuk, hogy 2021-ben 1,2 millió mentési feladatot teljesítettek, 1,7 millió mintavételhez vonultak ki, és több mint 200 ezer fertőzöttet vagy fertőzésgyanús embert szállítottak a mentősök. 

Őri-Kiss Zsolt rezzenéstelen arccal tudatja, hogy ez a temérdek munka egyáltalán nem jelentett fokozott terhelést számukra, és azt is elárulja, hogy a nagy többséggel ellentétben az ünnepeket nem a családjával tölti, mert szolgálatban lesz, majd boldog karácsonyt kíván a magyar embereknek.

Végül arra kérdésre, hogy a mentőkre jövőre is számíthat-e a lakosság, egyértelműen kijelenti, hogy a mentőkre mindig számíthatnak.