Az orvos és asszisztense gyártotta a hamis védettségiket, a kozmetikus közvetített

2021.12.21. 09:17

Három fős hamisító bandát fülelt le a rendőrség, akik szervezett keretek között árulták a fals védettségi igazolványokat, a trióban egy orvos és egy asszisztense is tevékenykedett – adta hírül a rendőrségi portál.

A hatóság tudatja, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytatnak nyomozást az ellen a három nő ellen, akik a gyanú szerint jogosulatlanul és engedély nélkül védettségi igazolványhoz juttattak tizenhárom olyan embert, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást.

A trió „ügyfeleinek meg sem kellett jelenniük az orvosi rendelőben, irataikat a társaság kozmetikus tagja adta át az orvosi asszisztensnek. Az adatokat az asszisztens az orvos tudtával, az ő jogosultságát használva rögzítette a rendszerbe. Volt olyan eset, hogy 100 ezer forintot kaptak egy igazolás kiállításáért a közvetítőn keresztül.

A BRFK nyomozói az eljárásban az orvosi rendelőben és a három nő lakásán kutatást tartottak, ahol lefoglaltak 4.220.000 forintot, 580 eurót, informatikai eszközöket, oltási igazolványokat és egyéb orvosi iratokat is.

A rendőrök a 60 éves orvost és 45 éves asszisztensét tizenhárom-rendbeli védettségi igazolással visszaélés és hétrendbeli vesztegetés elfogadása, a 42 éves közvetítőt pedig kilencrendbeli bűnsegédként elkövetett védettségi igazolással visszaélés és egyrendbeli vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindannyian szabadlábon védekeznek. 

(via Police.hu)