Aki nem szereti a mínusz 13 fokot, az most ne nagyon mozduljon ki otthonról

GettyImages-900526976
2021.12.22. 16:17

Változóan felhős lesz az ég, nyugaton és a Duna–Tisza közén lehet felhősebb az idő szerda estig, a középső országrészben kisebb hószállingózás is előfordulhat. Mérsékelt lesz a légmozgás, késő estére mínusz 6 és mínusz 1 fok között lesz a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Éjszakára megvastagszik a fátyolfelhőzet északnyugat felől, néhol párássá válik a levegő, sőt köd is képződhet és hószállingózás is várható. A délire forduló szél az Alpokalján és a Kisalföldön időnként megélénkül, másutt mérsékelt vagy gyenge marad a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 2 fok között várható.

Csütörtökre már mérséklődik az időjárás, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű, de a felhőzet növekedése tovább folytatódik, igaz, az ország keleti felében néhány órás napsütésre lehet számítani délelőtt.

Napközben és éjszaka hószállingózás, hózápor kialakulhat, csütörtök estétől az északkeleti megyékben havazás, az északi országrészben vegyes halmazállapotú csapadékhullás kezdődik. A légmozgás mindenütt mérsékelt marad, éjszaka megélénkül a déli szél, amely csütörtök este a déli országrészben megerősödik.

(Borítókép: Scott Olson / Getty Images)