Nőket futtató bandát számolt fel a rendőrség

2021.12.22. 07:39

Szexuális szolgáltatást nyújtó nők kizsákmányolásával és közvetítésével foglalkozó férfiakon kattant a bilincs egy összehangolt rendőrségi akcióban. A nyomozók Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban is lecsaptak egy országos banda tagjaira.

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói és a „Körös” Közterületi Támogató Alosztály rendőrei összehangolt akció keretében 2021. december 21-én elfogtak kilenc férfit, akik a gyanú szerint abból éltek, hogy külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket, és az így szerzett bevétel jelentős részét elvették tőlük. Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban történtek az elfogások, amelyekhez segítséget nyújtottak a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is. 

A rendőrség arról is tájékoztat, hogy az információik szerint voltak olyan nők, akiket a közvetítéssel foglalkozó férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, a szabadságukban is korlátozták. A nyomozás jelenlegi adatai alapján internetes oldalakon keresztül adták fel a fényképes hirdetéseket a nőkről, így közvetítették és szervezték meg a találkozókat a szexpartnerekkel.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott kutatáskor a rendőrök készpénzt, arany ékszereket, járműveket foglaltak le, és zár alá vettek több ingatlant, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a kilenc férfi ellen emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vették őket. Emellett a nyomozók azt is vizsgálják, hogy a banda tagjai még hány kizsákmányolt nőt és milyen módszerekkel vettek rá arra, hogy szexuális szolgáltatást nyújtsanak és a bevételük egy részét odaadják nekik. 

(via Police.hu)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport