A téli szünetben sem kell lemondanunk a gyermekvasútazásról

2021.12.22. 11:44

A téli szünetben mindennap várja utasait a Gyermekvasút, érdemes egy kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe. Óránként indulnak a vonatok, december 24-én és január 1-jén változik az üzemidő. Karácsonyi díszbe öltözött két személykocsi, így téve még hangulatosabbá az utazást az ünnepek alatt – olvasható a MÁV közleményében.

A vasúttársaság kifejti, hogy az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek, általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról. 

  • December 22. és január 2. között mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9 óra 10 perc és 16 óra 10 perc között, míg Széchenyihegyről 10 óra 3 perc és 17 óra 3 perc között.
  • A hagyományos vonatokon kívül december 27-én és 28-án nosztalgiavonat is közlekedik C50-es dízelmozdonnyal, valamint december 29-én és 30-án az idén 92 éves nosztalgia motorvonat várja az utasokat az egyik adventi kocsival. December 31-én az egyik személyvonat szerelvényét három kék lillafüredi mellékkocsi alkotja majd. 
  • Az ünnepek alatt az üzemidő módosul. December 24-én, pénteken az utolsó járatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról: Hűvösvölgyből 12 óra 10 perckor, Széchenyihegyről pedig 13 óra 3 perckor.

Január 1-jén, szombaton az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10 óra 10 perckor, Széchenyihegyről 11 óra 3 perckor indulnak.

(via MÁV)  • Hírek
  • Árfolyam