Orbán Viktor hamarosan fontos bejelentést tesz

2021.12.22. 13:29 Módosítva: 2021.12.22. 15:41
Orbán Viktor miniszterelnök nem sokkal ezelőtt közösségi média felületein osztotta meg, hogy hamarosan bejelentést tesz.

Az Index értesülése szerint a kormányfő a mai kormányülésen meghozott egyik gazdasági döntést fogja külön bejelenteni; vélhetően egy olyan döntést ismertet, amely szoros összefüggésben áll a járványhelyzettel. 

Egy órával később videóval jelentkezett Facebook-oldalán a miniszterelnök, melyben közölte a rendkívüli bejelentést: a kormány lakossági kamatstopot vezet be, október végi szinten rögzítik a jelzálogalapú hitelek kamatait. Az intézkedés január elején lép hatályba, és az első félév végéig tart. Ez azt jelenti, hogy a februári törlesztőrészlet már alacsonyabb lesz, mint a korábbiak voltak. A bejelentésről itt írtunk bővebben

A miniszterelnök tegnap a karmelita kolostorban tartott nemzetközi sajtótájékoztatót, melyen néhány szóban összefoglalta az elmúlt évet, amely alapvetően a vírus elleni küzdelemről és a gazdaság újraindításáról szólt. A kampányra vonatkozó kérdéseket idő előttinek tartotta a kormányfő. Az államfői posztra Novák Katalint jelöli a Fidesz frakciója. A több mint háromórás maratoni kormányinfón szó esett a menekültkérdésről, a referendumokról, a Völner-ügyről és a orosz-ukrán krízisről – az erről szóló összefoglalót ide kattintva olvashatja el, itt pedig megtalálja a percről percre tudósítást.