Négyszer tört be ugyanabba a pizzériába egy férfi Szolnokon

2021.12.22. 13:53

A Szolnoki Rendőrkapitányság több rendbeli lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen, aki a gyanú szerint rendszeresen betört egy pizzázóba, ahonnan ételt, italt és pénzt is lopott.

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy a rendelkezésre álló adataik szerint egy fiatalember október 30-án 2 óra 30 perc és 9 óra között egy szolnoki pizzéria kasszájából készpénzt tulajdonított el. Néhány nap elteltével, december 12-én visszatért, akkor 70 doboz energiaitalt lopott el. December 19-én 1 óra és 12 óra között újra visszatért a pizzázóba, húsárukat, üdítőitalokat vitt magával. 

Az étterembe immár negyedik alkalommal, december 21-én is visszament a férfi, ekkor azonban társa is volt a bűncselekmény kivitelezésében. A feltételezett elkövetők épp távoztak a vendéglőből, amikor járőrökbe botlottak. A rendőrök a fagyasztott csirkemellel, öt literes olívaolajjal, sajttal és gesztenyemasszával megpakolt hátizsákok miatt ellenőrizték a fiatalokat, akik hamarosan beismerték, hogy lopott élelmiszer van náluk.

Az egyenruhások elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a 22 és 21 éves férfiakat. A rendőrök az éttermi lopások miatt elrendelt eljárásokat egyesítették a gyanúsított által két korábban megvalósított lopáshoz. Egyik esetben Cs. János egy szolnoki telephelyről, 2021 augusztusában tulajdonított el tisztítószereket és ruhaneműket, valamint megette az ott tárolt élelmiszert, míg a másik alkalommal, 2021. augusztus 20. és augusztus 23. között egy helyi szállóból szivattyút és hidraulika-kiegészítőt vitt magával. 

(via Police.hu)