Előbb felhők takarják el az országot, majd ránk szakad ég

D ATI20210125005
2021.12.23. 06:33
Borult, felhős időre kell napközben készülni, majd délutántól az országban szinte bárhol megérkezhet az égi áldás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amely szerint veszélyes időjárási jelenség nem várható a mai napon.

Csípős időre ébredtünk, ma reggel -5 fok is előfordulhat néhány helyen.

Csütörtök reggeli időjárás-előrejelzés
Csütörtök reggeli időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Csütörtökön napközben tovább folytatódik a felhőzet növekedése, délelőtt még a déli és keleti országrészben maradhatnak kevésbé felhős területek, majd ott is fokozatosan beborul az ég.

Napközben hószállingózás kialakulhat, majd estétől, késő estétől az északkeleti megyékben havazás, míg északon másutt vegyes halmazállapotú csapadékhullás kezdődik.

Helyenként már megélénkül a déli szél, amely késő este a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű. Késő estére +2 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Estére általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délnyugaton átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Az ország délnyugati harmadát, felét leszámítva több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék; az északkeleti tájakon havazás, másutt eső, havas eső, ónos eső vegyesen. A délnyugati szél reggelre már több helyen is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet az esti órákban állhat be, ekkor +2, -8 fok valószínű délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Reggelre több fokot melegszik az idő. 

Csütörtök esti időjárás-előrejelzés
Csütörtök esti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Ma még frontmentes lesz az idő, ám, az elmúlt napokban szokássá váló fagyos, csípős reggel fokozhatja az ízületi panaszokat – tudható meg az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzéséből. Ezt csak tovább fokozhatja, hogy görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás és keringési problémák is felléphetnek. A felhős, napmentes ég pedig fokozza lehangoltságot és a fáradékonyságot. 

(via Időkép, Országos Meteorológiai Szolgálat)

(Borítókép:  Balázs Attila / MTI)  • Tippek
  • Lakáshitel