Beperelte Kósa Lajost a csengeri örökösnő

D  AS20210304003
2021.12.24. 09:19
Személyiségi jogai megsértése miatt bírósághoz fordult az állítólagos milliárdos vagyonnal rendelkező, a sajtóban csak csengeri örökösnőként ismert P. Mária. A Blikk információi szerint sérelemdíjat és bocsánatkérést követel Kósa Lajostól.

A lap úgy tudja: az előzetes letartóztatásban lévő asszonyt az bőszítette fel, hogy a fideszes politikus csalónak nevezte őt.

P. Mária ügyvédje a Blikknek elmondta: beadta a keresetet, amelyben védence azt kéri, kérjen tőle bocsánatot Kósa Lajos és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat, „mert több nyilatkozata is személyiségi jogot sértő, rágalmazó és becsületsértő volt”. Köztük az, amelyben Kósa Lajos azt állította róla, hogy csaló, csalásért már el volt ítélve. Az ügyvéd azonban közölte: ez nem igaz, még büntetőeljárás sem volt folyamatban a csengeri örökösnő ellen korábban. A Debreceni Törvényszék befogadta a keresetlevelet, csak arra várnak, hogy kitűzzék a tárgyalást.

A Blikknek azt is elmondta az ügyvéd, hogy P. Mária jó hírnévnek örvendett, Kósa Lajos baráti köréhez tartozott Csengeren, és több tízmilliós adományokkal támogatta az iskolákat, illetve különböző jótékonysági szervezeteket. Továbbá arra hívta fel a figyelmet: attól, hogy P. Mária előzetesben van pillanatnyilag, az ártatlanság vélelme őt is megilleti.

A lap felidézte: P. Máriát azzal vádolják, hogy 780 millió forintot csalt ki a mesés öröksége ígéretével hiszékeny emberekből. Az asszony azt állította, 1300 milliárd forintot örökölt Németországban elhunyt édesapjától, de a pénzhez nem tud hozzájutni. A vádlott szerint Kósa Lajos ajánlotta fel neki, hogy segít megszerezni a vagyont.

A Blikk emlékeztetett rá, idén februárban birtokukba került ajándékozási szerződések szerint a harmadik legnagyobb francia bank – amelyről az örökösnő állította, 99 százalékos tulajdonában áll – 24 százalékát kapta volna meg Kósa Lajos, amit ő „köszönettel elfogadott”.

Semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan

– közölte korábban a fideszes politikus, aki azt is hozzátette: a bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozik az ügyről.

A perről és az ügyről korábban az Indexen is beszámoltunk több cikkben.

(via Blikk)

(Borítókép: Kósa Lajos. Fotó: Kovács Tamás / MTI)  • Tippek
  • Bankszámla