Az ünnep alatt izzanak a vonalak a lelki segélyszolgálatnál

2021.12.24. 09:47
Sok magányos ember hívja a lelkisegélyt az ünnepek alatt, tudatta a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének alelnöke, Dudás Erika az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A vezető arról is beszélt, hogy ebben az időszakban sokan beszélnek veszteségeikről, eltávozott társaikról, de többeknél felerősödnek ilyenkor a párkapcsolati, generációs, egészségügyi problémák is.

Az alelnök elmondta, hogy

a nap 24 órájában ingyenesen hívható 116-123-os telefonszámra egy napon nagyjából négyszáz-hatszáz hívás érkezik.

Az érdemi beszélgetések átlagos időtartama nagyjából 20 perc, de kritikus, akár szuicid helyzetben 1-1,5 óra is lehet. Vannak visszatérő hívók is. A telefonálók között nagyjából 52 százalék a férfiak, 48 százalék a nők aránya.

A szakember arról is informált, hogy többen már attól megkönnyebbülnek, ha elmondhatják valakinek a problémáikat, kifejtette, hogy a koronavírus-járvány hatására megnőtt az érdemi hívások száma.

A járványhullámok meghatározták a segítségre szoruló telefonálók kérdéseit is

– fogalmazott Dudás Erika, aki azt is elárulta, hogy az első hullám alatt főként az izoláció, az információhiány miatti szorongás volt jellemző. Utána a következmények miatt telefonáltak sokan. Idén már az oltásokkal kapcsolatos hívások voltak nagyobb számban. 

(via MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport