A betörő szolgálta ki a vendégeket a budapesti gyorsbüfében

2021.12.25. 18:06
Improvizálni kényszerült, feltalálta magát. A rendőrök pedig megtalálták.

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint több gyorsétteremből is lopott és két alkalommal – hogy a lebukást elkerülje – a gyrosbüfé feltörése közben kiszolgálta az őt megzavaró vendéget.

Az eset még októberben történt, a gyanúsítottat azonban csak decemberben kerítették kézre a rendőrök, és csak most számoltak be az esetről.

Először lopás gyanúja miatt rendeltek el nyomozást amiatt, hogy egy ismeretlen tettes október 15-én egy XXII. kerületi gyorsétterem ablakát kiemelte a helyéről, majd az üzletbe bemászott és onnan pénzt, valamint egy mobiltelefont lopott el. Ugyanez a személyt követett el egy hasonló bűncselekményt ugyanebben a kerületben október 23-án éjjel, ebből az étteremből szintén pénzt és egy táblagépet vitt el.

A XXII. kerületi nyomozók a lopások elkövetőjeként a 30 éves budapesti S. Róbertet azonosították, akit 2021. december 15-én az utcán fogtak el a XIII. kerületben. Az előállítás után a férfi elmondta, hogy 

összesen több mint tíz alkalommal tört be különböző gyorséttermekbe, egy virágboltba és egyszer még egy hotel öltözőjébe is.

A férfi azt is elmondta, hogy két alkalommal tetten érték, amit úgy sikerült megúsznia, hogy alkalmazottnak tettette magát és kiszolgálta a vendégeket.

A többi bűnesetet szintén a férfi terhére rótták. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, a bíróság pedig a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el.

(via police.hu)