Szívszorító karácsonyi üzenetet küldtek a hazai Covid-intenzív dolgozói

D ATI20210402008
2021.12.25. 19:21
A kormány hivatalos oldalán üzentek a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Covid-intenzív osztályának munkatársai, akik a karácsonyi időszakban is életeket mentenek.

A kormány hivatalos Facebook-oldalán egy videóban adtak bepillantást a fővárosi Gottsegen kórház Covid-intenzív osztályának szakdolgozói, hogyan telik náluk a karácsonyi ügyelet.

A videós bejegyzésben az ott dolgozó kardiológus szakorvosok egyike elmondta, nem adják fel, és a borzasztó fáradtság, illetve leterheltség ellenére is van egy-két kedves szavuk egymáshoz.

Sajnos én azt gondolom, a Covid tényleg olyan, mint az orosz rulett, nem lehet tudni, hogy kinél mit vált ki

– fogalmazta meg az egyik főnővér, aki hozzátette, a mindennapjaik mind fizikailag, mind lelkileg rendkívül megterhelőek.

A Covid-osztály munkatársai üzentek a többi, Covid-helyzetben helytálló kollégának, valamint az összes egészségügyi szakdolgozónak, hogy minden körülmény ellenére továbbra is szeressék a hivatásukat, és sose adják fel, hiszen emberekkel foglalkozni a legszebb dolog a világon.

A lakosságnak pedig azt az üzenetet küldik karácsonyra, hogy mindenképpen oltakozzanak.

Hoztam magammal egy szokást. Amikor valaki meghal, akkor én mindig kinyitom az ablakot. Hogy a lelke el tudjon menni. Azt üzenem mindenkinek karácsonyra, hogy az első, második, harmadik oltást vegyék fel. Hogy nekünk ne kelljen több ablakot nyitni

– mondta el az egyik intenzív terápiás szakápoló.

(Borítókép: Képünk illusztráció. Fotó: Balázs Attila / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport