Ismét bajban a kutyák, idén szilveszterkor lehet durrogtatni

DSOKI20200101002
2021.12.25. 15:17
2020 év végén a koronavírus miatt általános volt a tilalom szilveszterkor, idén azonban nem marad el a szilveszteri tűzijátékozás.

Azok után, hogy tavaly év végén a kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében mindenfajta pirotechnikai eszköz árusítását és használatát betiltja szilveszterkor, idén nem marad el a szezon. Így, aki szeretne, kedvére gyújtogathatja egymás után a szilveszteri tűzijátékokat. 

Azaz idén szilveszterkor szabadon lehet értékesíteni és felhasználni a különböző pirotechnikai eszközöket.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint a tűzijátékokat árusító helyek engedélyezési eljárásai december eleje óta zajlanak.

Ugyanakkor fontos szabály, hogy a szilveszterre szánt pirotechnikai eszközöket kizárólag december 28. és 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken, ezek idén is jellemzően plázák, valamint a nagyobb üzletházak parkolóiban található konténerekben lesznek. Ezeket a rendőrség és a katasztrófavédelem is folyamatosan ellenőrzi.

Nem lesz hiány szilveszteri tűzijátékból

A tavalyi kimaradt szezon után a piac optimistán várja az idei szilveszteri időszakot, a pirotechnikai eszközök rajongóinak pedig jó hír, hogy áruhiánnyal várhatóan nem kell számolni, miután a 2020-ról megmaradt teljes egészében megmaradt raktárkészletet idén dobják piacra.

Az általánosan megugró inflációs hatásra azonban a pirotechnikai eszközök áránál is számítani kell.

(via VG)

(Borítókép: Szilveszteri tűzijáték Pécs kertváros városrészében 2020. január 1-jére virradóan. Fotó: Sóki Tamás / MTI)