Több balesetet is okozott az ónos eső, a satuféket mindenki kerülje

DBZOL20170201006
2021.12.26. 11:56

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiadta a veszélyjelzését, amely szerint egyes területeken akár az 5 millimétert is meghaladhatja az ónos eső, sőt több megyében már a harmadfokú, piros riasztást is kiadták.

Ezzel együtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívta a figyelmet, hogy indulás előtt érdemes tájékozódni a meteorológiai riasztásokról, és azokon a területeken nem érdemes útnak indulni, ahol másod- vagy harmadfokú a készültség. Harmadfokú jelzés esetén ráadásul járhatatlanok az utak, a járművek irányíthatatlanná válnak.

Több baleset is történt már országszerte vasárnap. 

  • A 67-es főúton, Somogybabod térségében a korlátnak hajtott egy autó. Kaposvár felé a 74-es kilométernél sávzárásra kell készülni.
  • Az M7-es autópályán, Budapest felé a 169-es kilométernél egy autó a védőkorlátnak ütközött, és a belső sávot elkerítették.
  • Baleset történt az M3-as autópályán is. Nyíregyháza felé a bagi kijáratnál az árokba hajtott egy autó. A 39-es kilométernél sávzárás ugyan nincs, de a nézelődők miatt lelassult a kocsisor, több kilométeres a torlódás.
  • A 35-ös főúton Tiszaújvárosnál korábban egy autó az árokba borult. A 20-as kilométernél a fél útpályát lezárták.
  • A 44-es úton is baleset történt Kondoros közelében vasárnap reggel, egy személyautó egy mentőautónak ütközött, és bár a Kecskemét felé vezető út fél pályatestjét lezárta a rendőrség, már ismét zavartalanul lehet közlekedni.

Az Időkép szerint a gyorsforgalmi utak a preventív védekezés következtében mindenhol sónedvesek voltak reggel, de az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszán latyakos szakaszok is előfordulhatnak, míg több főút és mellékút hókásás, latyakos lehet az északkeleti országrészben és a Dunántúl középső részén. A meteorológiai portál egy olvasói videót is bemutatott az ónos eső által kialakított dupla üvegről:

Csúszós úton a gépjárművezetőknek számolni kell azzal, hogy mind a megállás, mind a kanyarodás komoly koncentrációt igényel, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel

– int fokozott óvatosságra a police.hu az időjárási körülmények miatt, valamint nem javasolja az előzést, és ha meg is csúszik az autó, akkor is kerülni kell satuféket.

(Borítókép: Ónos eső Budapesten. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport