Kint van a börtönből Curtis gyilkossággal gyanúsított testvére

2021.12.27. 09:21

Elhagyhatta a börtönt Curtis testvére, Lajos, így családja körében tölthette az ünnepeket. A Blikk információi szerint december 22-én érkezett a hír, hogy társaival már otthon karácsonyozhatnak, ugyanis elrendelték a bűnügyi felügyeletüket. A lap úgy tudja a család továbbra is kiáll Lajos ártatlansága mellett, aki egyébként sikeresen átment a hazugságvizsgálaton is. 

Sz. Lajost és L. Istvánt idén májusban gyanúsították meg az MTK egykori labdarúgójának, Katzenbach Imre megölésével, míg H. Lászlónak felbujtás miatt kellett a rácsok mögé vonulnia. Az utóbbit képviselő dr. Zamecsnik Péter megerősítette a hírt a bulvárlapnak, hozzátéve:  az ügyészség megfellebbezte a döntést. Ez azt jelenti, hogy a három gyanúsított egyelőre otthon lehet, ha azonban a másodfokú bíróság úgy dönt, ismét elrendelhetik a letartóztatásukat. 

Kapcsolódó

Ingyen vadászat és több millió forint volt a bérgyilkosok kérése

Katzenbach Imre 2009-ben tűnt el otthonából, a magyar bajnok focista holttestét 11 évvel később találták meg.

A hvg.hu 2010 március végén írt arról, hogy titokzatos módon eltűnt Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó, a férfinak – gépkocsiját és személyi iratait hátrahagyva – veszett nyoma, néhány nappal a születésnapja után. A sportoló 1964. szeptember 20-án született.

Az Eclipse-ügy 2010 március közepén robbant ki, miután az akkori Vám- és Pénzügyőrség sajtótájékoztatón számolt be az ügy felderítéséről. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 45 éves, sülysápi kötődésű Katzenbach Imre neve mintegy két hónappal korábban – vagyis mintegy három hónappal az eltűnését követően – merült fel az egyik céggel kapcsolatban. A vámosok szerint megalapozottan gyanúsítható bűncselekményben való aktív részvétellel, ugyanis mintegy félmilliárd forint került a bankszámlájára.

A 2005 és 2009 között nagy értékű informatikai, gépkocsik eredetiségvizsgálatára és biometrikus útlevelek elkészítésére kiírt közbeszerzési pályázatokon nyerő cég vezetői a tízmilliárdos nagyságrendű árbevételük után fizetendő áfa mértékének csökkentéséért 2006 után fiktív szerződések, teljesítési igazolások, számlák segítségével formálisan alvállalkozókat vontak be, akiknek fizettek, majd ezeket az összegeket rövidesen továbbutalták és készpénzben felvették. Így több mint egymilliárd forintnyi adót nem fizetett be az Eclipse a költségvetésbe. A büntetőper 2012 márciusában kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken. A vádiratban többször az egyik alvállalkozó cég ügyvezetőjeként említették Katzenbach Imrét mint ismeretlen helyen tartózkodó személyt.

via Blikk

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport