Zsigó Róbert: Adóvisszatérítéssel segíti a kormány a családokat

2021.12.27. 10:44

Jelentős mértékű anyagi segítséget kapnak a gyermeket nevelő családok 2022-ben az adóvisszatérítéssel – erről beszélt Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A gyermeket nevelő szülőknek visszatérítjük az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig

– emlékeztetett az államtitkár. Az intézkedés mintegy 1,9 millió szülőt érint és összesen mintegy 600 milliárd forintos bevételt jelent a családoknak. Ez személyenként elérheti akár a 800 ezer forintot is – ismertette az adatokat. A kifizetés a családi pótlékban részesülő szülőknek automatikus, az ő részükre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arra a címre, vagy  számlaszámra utalja, vagy postázza az összeget, ahova a családi pótlék is érkezik.

A családi pótlékot nem kapó szülők részére a visszatérítés nem automatikus, nekik egy nyilatkozatot kell kitölteniük. Ezt a nyilatkozatot a NAV honlapján Visszadó nyilatkozat néven találják – figyelmeztetett az államtitkár. Tehát nyilatkoznia kell annak szülőnek, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja – tette hozzá Zsigó Róbert.