Jakab Péter elmondta, milyen hosszú távra tervez a Jobbik elnökeként

jakab peter-madon-01-BS
2021.12.28. 16:35

Jakab Péter úgy látja, hogy 2021 legfontosabb külpolitikai eseményei Joe Biden beiktatása, valamint a német választások voltak.

A Biden-adminisztrációval az Egyesült Államok ismét domináns szerepet vállalt a demokratikus világ megerősítésében, ami rossz hír az amerikai elnök által csak gengszternek nevezett Orbánnak, de jó hír a szabadságszerető magyaroknak.

A Jobbik elnöke szerint ugyanez elmondható a német politika vonatkozásában is. Jakab Péter abban reménykedik, hogy az új német kormánnyal új alapokra lehet helyezni a magyar–német kapcsolatokat, „szem előtt tartva a magyar emberek jólétének megteremtését”.

A legfontosabb belpolitikai eseménynek az előválasztást tartja, amelyet a demokrácia ünnepének, a demokratikus gondolkodás visszatérésének nevez.

Jakab Péter az ATV-nek azt mondta: 2021 leginkább a magyar embereket sújtotta, „a forint folyamatos gyengülése, az elszálló üzemanyag- és élelmiszerárak, a vásárlóérték szempontjából folyamatosan romló nyugdíjak és fizetések” miatt.

Ami biztató, hogy maga az egységes ellenzék az előválasztásnak köszönhetően megerősödött. Idén lebontottuk az Orbán-rendszer alapját képező centrális erőteret

– tette hozzá. A politikus a 2022-es választásoktól ellenzéki győzelmet vár, és azt is elárulta, hogy a Jobbik jövő évi tisztújításán ismét indul az elnöki pozícióért, mert fontosnak tartja a stabilitás hosszú távú megőrzését.

(Borítókép: Bánkúti Sándor / Index)