Városháza-ügy: 14 feljelentés alapján négy büntetőeljárás indult

2021.12.28. 20:43

Milyen alapos gyanú alapján végezték el a fővárosi házkutatásokat? – ezzel az írásbeli kérdéssel fordult Kocsis-Cake Olivio a belügyminiszterhez. A Párbeszéd képviselője kifejtette:

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a napokban a fővárosi Városházán és a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nél is házkutatást tartottak. Átkutatták Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és a főjegyző irodáját is. A nyilvánosságra került információk alapján, a nyomozók olyan adatokat kerestek, amik bárki számára elérhetőek a főváros honlapjain. A fentiek alapján várom válaszát alábbi kérdésemre!

Pintér Sándor válaszában leszögezte, hogy „a rendőrség tevékenységére vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával végzi munkáját, feljelentés esetén intézkedési kötelezettség terheli”. A belügyminiszter közölte:

Az úgynevezett Városháza-ügycsoport kapcsán összesen tizennégy feljelentés érkezett, a Nyomozóhatóság egyesítette azokat. Csalás, befolyással üzérkedés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés, valamint hűtlen kezelés gyanúját fogalmazta meg, amelynek alapján négy büntetőeljárás van folyamatban.

A Városháza-ügyben eddig történteket itt foglaltuk össze.