Medián: Még az ellenzéki szavazók harmada is úgy gondolja, hogy a Fidesz nyeri a választást

image 6483441 (5)
2021.12.29. 14:03

Az előválasztás óta lankadni látszik az ellenzék lendülete, az októberben kimutatott holtverseny után decemberben a teljes szavazókorú népesség körében 5 százalékpontnyi a Fidesz előnye – derül ki a Medián legfrissebb kutatásából. A szavazókorú népesség 63 százaléka arra számít, hogy újra a Fidesz nyeri a választást, még az ellenzéki listát támogatók 32 százaléka is így gondolja.

Ha a közeljövőben lenne az országgyűlési választás a szavazókorú népesség 39 százaléka támogatná a jelenlegi kormánypártokat, 34 százalék az ellenzék közös listáját. A választani tudóknál 45 százalékon áll a Fidesz, 40 százalékon az ellenzék. A választani tudó biztos szavazóknál viszont 45-44-re az ellenzék vezet a HVG-nek készült felmérésben.

A támogatók elkötelezettségét figyelve továbbra is az ellenzéké az előny, a táboruk 87 százaléka biztos szavazónak vallja magát, szemben a kormánypártiak 74 százalékával.

A közelmúltban az belső felhasználásra szánt kutatás kavarta fel az ellenzéket, erről itt írtunk bővebben. Jakab Péter tegnap úgy fogalmazott egy interjúban, hogy ezt a felmérést egyik pártelnök sem látta.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)