Czeglédy Csaba: Nem a társadalom többségének, hanem a Fidesznek van gondja Varga Judit irányultságával

DBZOL20190507013
2021.12.29. 14:40

A napokban jelent meg a Borkai Zsolt, Győr korábbi fideszes polgármestere körül kialakult botrányt kirobbantó Az ördög ügyvédje Facebook-oldalán egy poszt az igazságügyi miniszterről. A bejegyzésben a többi között a politikus szexuális irányultságát firtatták, és további két név is megjelent a neve mellett. A két személy nem közszereplő, így nem írták ki a teljes nevüket a bejegyzésben. 

Feljelentést tesz Varga Judit

Nem sokkal később Varga Judit is reagált a tartalomra, „az ellenzékhez köthető egyik Facebook-oldalon tegnap és ma fenyegetésnek szánt hazug posztokat jelentettek meg rólam – írta. – A bejegyzésekben nőként és családanyaként is próbálnak valótlan állításokkal nyilvánosan megalázni. A baloldal akkora bajban van, hogy sem a karácsony, sem a családok, sem a nők nem jelentenek semmilyen akadályt, ha mocskolódásról vagy lejáratásról van szó” – hangsúlyozta válaszában. 

Az igazságügyi miniszter leszögezte, hogy a személyével kapcsolatos minden, az említett oldalon megjelent állítás valótlan, ezért ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt feljelentést tesz, „a hazugságot tovább terjesztő sajtóorgánumokkal szemben pedig a megfelelő büntető- és polgári jogi lépéseket, szükség esetén, szintén megteszem”.

Erre válaszul az ördög ügyvédje ismét megnyilvánult a legnagyobb közösségi oldalon. Szerinte beszédes, hogy „még a kormányellenes sajtó egy része által is gyáva módon agyonhallgatott” posztjaira egy miniszter kénytelen reagálni. „Szakmabeliként pedig egy kicsit többet vártam öntől” – tette hozzá. Posztjában felteszi a kérdést: „Mióta alkalmas a becsület csorbítására annak állítása, hogy egy nő a lányokat is szereti?”

„Nem a társadalom többségének van gondja Varga Judit állítólagos szexuális orientációjával, hanem a Fidesz vezetőinek” – vitte a szexuális irányultság kérdéskörét már Czeglédy Csaba ugyanezen a platformon. (A DK-s politikus és az ördög ügyvédje közötti kapcsolatról itt írtunk.)

Czeglédy úgy fogalmaz,

sokak figyelmét elkerülte szerintem az ördög ügyvédje írásának lényege: nem a társadalom többségének van gondja Varga Judit állítólagos szexuális orientációjával, hanem a Fidesz vezetőinek.

Rámutat: „Ezért nem lett Varga az államfőjelölt, és lett helyette inkább a futottak még kategória Novák Katalin.” Az emberek egyes csoportjainak Fidesz általi állandó megbélyegzésének és a közbeszéd megmérgezésének sorsszerű következménye lesz. Remélem, inkább előbb, mint utóbb – zárul a politikus posztja Facebookon. 

Varga Judit Az Ördög ügyvédjének újabb posztjára nem reagált, ahogy kormánypárti politikusok sem szólaltak meg az ügyben. Az ellenzék részéről Csepel és Soroksár országgyűlési képviselőjelöltje, Szabó Szabolcs nevezte szükségtelennek az ilyen jellegű akciókat.

(Borítókép: Czeglédy Csaba 2019. május 7-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)  • Hírek
  • Bankszámla