Dömötör Csaba: Márki-Zay Péter a remény emberéből fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett

2021.12.30. 11:32

Érzéketlenséggel vádolta a baloldalt a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A Magyar Nemzetnek Dömötör Csaba azt mondta: a baloldal „kidobná a kukába” a kormány által elért gazdasági növekedést, a béremelést, az adócsökkentést, a kordában tartott energiaárakat és a „soha nem látott szélességű családtámogatási programot”. Az államtitkár jelezte: a baloldali érzéketlenség ellenére a kormány teszi a dolgát, „ezért lesz hat százalék feletti az idei növekedés, ezért lesz átlagosan több százezres családi adó-visszatérítés, ezért nő kétszázezerre a minimálbér”.

Dömötör Csaba szerint a baloldalon még a koronavírus-járvány időszakában is mindent a kormánypártok iránti indulat és ellenszenv határozott meg. Arra az újságírói felvetésre, lehetséges-e, hogy a baloldal már Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt utódját keresi, Dömötör Csaba azt mondta:

az előválasztás alatt a remény emberét ígérték, aztán egy fekete öves Gyurcsány-kisdobos lett belőle.

Szerinte a baloldali szavazók is elégedetlenek Márki-Zay Péterrel.

Az államtitkár a fővárosi Városháza ügyében kirobbant botránnyal kapcsolatban úgy fogalmazott:

Az átláthatóságot hirdető aktivistaszervezetek úgy lapulnak a Városháza ügyében, hogy a tücsökciripelést is lehet hallani, pedig tél van.

Hozzáfűzte: Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt „romlik a köztisztaság, súlyosbodik a hajléktalanhelyzet és káosz telepedett a közlekedésre” Budapesten.