Gulyás Gergely veszi át Novák Katalin családpolitikai feladatait

D NOE20200629003
2021.12.30. 18:45
A várakozásoknak megfelelően januártól a Miniszterelnökséget vezető miniszter látja el a családokért felelős tárca nélküli miniszterhez tartozó feladatokat. A változást az hozta el, hogy a múlt héten kiderült, Novák Katalinra a jövőben államfőként számítanának a kormánypártok.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent a kormányrendelet, amely rögzíti, hogy a családokért felelős tárca nélküli miniszter általános jogutódja a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ez egyben azt is jelenti, hogy január 1-jétől Gulyás Gergely veszi át Novák Katalin családpolitikai feladatait.

A rendelet nem hozott nagy meglepetést, Novák Katalin az Indexnek adott interjújában a következőképp nyilatkozott utódjáról:

A választásokig a Miniszterelnökségen Gulyás Gergely miniszter úr irányításával dolgozik majd a két államtitkárom és a teljes szakmai csapat. Jó kezekben lesz a családok ügye

– mondta lapunknak a politikus.

Mint ismert, Orbán Viktor december 21-én, az év utolsó Kormányinfóján jelentette be, hogy Novák Katalint jelöli a Fidesz köztársasági elnöknek, Áder Jánosnak ugyanis 2022. május 10-én lejár a mandátuma. A bejelentést követő napon Novák Katalin Facebook-oldalán közölte: december 31-vel lemond a családokért felelős miniszteri tisztségéről, hogy „minden erejével az előtte álló feladatra készülhessen”.

(Borítókép:Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára [b] és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter [j] az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 29-én.Fotó:Bruzák Noémi / MTI)