Ilyen elmélkedést még biztosan nem olvashattunk Gyurcsány Ferenctől

PAP 3441
2022.01.02. 15:19
A Demokratikus Koalíció elnöke aktívan posztolt mindennap az ünnepi időszak alatt, és most az új év első napjaiban is üzenetértékű bejegyzést fogalmazott meg a közösségi oldalán. „Lesz itt dolog” – írta ki Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalára.

Míg január elsején a Jóbarátok című sorozat főcímdalával azt ígérte, hogy idén is itt lesz nekünk, január 2-i posztjában már arról értekezett, hogy „hazát kell teremteni, mindenkinek”.

Mert kevés gyalázatosabb dolog van, mint ha a nemzet egy része önmagát azonosítja az egésszel. A hazával. Mert ez esetben téged, ki nem tartozol közéjük, hazátlanná, árulóvá, idegenné tesznek. A hazából lakcím lesz, nemzetből ország. Valójában útlevelet adnak, mondják: menj! Teszik.

– fejtette ki a DK-elnök a Facebook-oldalán.

Gyurcsány Ferenc szerint „a nemzeti politika nem pártpolitika”, „a hazafiság kötelék”, „bizalmas viszony, közszerelem”.

Elvenni nemzeti szimbólumainkat a nemzet elárulása. Elvenni a kokárdát, a kultúrát, a sportot, a történelmet, az emlékezetet valójában kitelepítés. Kitelepítés önmagadból, hazádból. Nem megyünk el. Itthon vagyunk. Maradunk

– fogalmazott a közösségi oldalán. Hozzátette: hazát kell teremteniük az országból, „mindenki hazáját”.

December 31-én arról írt, hogy „észnél kell lenni”, az ellenzékre drámaian nehéz hónapok várnak.

Gyurcsány Ferenc aktívan jelen van a közösség médiában. „Nem sok abban a habarás?” – tette fel a kérdést privát profiljával a gasztropolitizáló Jakab Péternek. A Jobbik elnöke ugyanis – az újévi hagyományoknak megfelelően – egy tányér lencsefőzelékkel köszönt be a közösségi oldalán január elsején.

December elején a DK elnöke arról számolt be – szintén a Facebook-oldalán –, hogy találkozott az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölttel, Márki-Zay Péterrel. „Nagyon jó találkozó volt, Arató Gergellyel mentem. Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így” – írta Gyurcsány Ferenc, aki azonban mit sem veszített lendületéből az online közösségi térben. Márki-Zay Péter egyébként nem nagyon örült a „kapitány” megszólításnak, és arra kérte a DK elnökét, hogy ne hívja így.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2021. október 22-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)