Hollik István: Márki-Zay Péter nemhogy nem mond le, még bocsánatot sem kér

D KOS20201123036
2022.01.02. 18:09
Reagált Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Márki-Zay Péter újévi köszöntőjére, amelyben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje azt fejtegette, miért nincs több szavazója a Fidesznek, mint 2018-ban volt.

„Mitől lett volna most több szavazója a Fidesznek, mint volt 2018-ban? A Covid miatt megtizedelt időskorú lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre, de a fiatalok, akik minden eddiginél nagyobb számban jelentkeztek és csatlakoztak az előválasztás során már az ellenzékhez, ők nagy többségben kormánykritikusak” – fogalmazott Márki-Zay Péter a közösségi oldalára január elsején feltöltött újévi videójában.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, pártjával úgy gondolják, hogy minden egyes ember élete érték, teljesen függetlenül a pártpolitikai hovatartozástól. A politikus sajnálatát fejezte ki annak kapcsán, hogy szerinte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje másképp vélekedik.

Egy ilyen gátlástalan megjegyzés, miszerint a baloldal kijelölt, közös miniszterelnök-jelöltje attól remél választási győzelmet, hogy az ellenfél szavazói esetlegesen meghaltak, és ezek után nemhogy nem mond le, hanem még bocsánatot sem kér, az jól mutatja a baloldal erkölcsi állapotát

– jelentette ki Hollik István a Magyar Nemzetnek.

A politikus azt is megjegyezte: lassan két évtizede annak, hogy Zuschlag János (akkor még szocialista politikus) a holokauszttal viccelődött. Hollik István szerint akkoriban „a baloldalban legalább még volt annyi tartás”, hogy elnézést kért, és az érintett szocialista képviselő lemondott minden közéleti tisztségéről.

Ehhez képest eltelt két évtized, és azt láthatjuk, hogy a baloldal nem előre-, hanem hátrafelé fejlődik, hiszen ma már semminek sincs következménye az ő térfelükön

– tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Márki-Zay Péter kijelentéseivel kapcsolatban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt vezetője is nemtetszését fejezte ki a Facebook-oldalán. „Már fél napja 2022 van, kellett is gyorsan egy parasztság” – kommentálta Kovács Gergely az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének időseket érintő megnyilvánulását.

Január 2-án egy újabb videóban Márki-Zay Péter azt mondta, ő nem örvendezett azon, hogy idősek haltak meg a koronavírus-járványban. A kijelentésében „semmiféle gonoszság, káröröm” nem volt, de szerinte az egy „száraz tény”, hogy a Covidban többségében időskorú emberek haltak meg, illetve az is „száraz tény”, hogy az időskorúak jelentős része Fidesz-szavazó. „Minden magyarért aggódunk” – tette hozzá Márki-Zay Péter a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

(Borítókép: Hollik István 2020. november 23-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)