Cáfolták a polgármester értesülését, új hír a tapolcai baleset túlélőjéről

D  VG20220101015
2022.01.02. 08:09 Módosítva: 2022.01.02. 09:29

Rettenetes tragédiával indult a 2022-es év Tapolcán. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy vonat és egy személygépkocsi ütközött össze a 7345-ös számú úton, az ütközés miatt négyen meghaltak, egy fiatal lányt pedig mentőhelikopterrel kórházba szállítottak.

Tapolca polgármestere később közölte, hogy a 17 éves lány, akit súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak, életét vesztette. A közösségi oldalon megjelent bejegyzés azonban törölve lett, szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelekből pedig kiderült: a fiatal lány sikeres műtéten van túl, állapota stabil.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét, amiről a két település polgármesterét is tájékoztatta. Közölte: a tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

Kint jártam a helyszín közelében, a rendőrségi zárásnál, sokkoló és megrendítő látvány fogadott. Az áldozatokat azonosítják, a rendőrségtől kapott információk szerint sümegi és csabrendeki lakosok voltak

– írta közösségi oldalán a város polgármestere.

Mint később kiderült, az áldozatok között volt a 19 éves Iván Gergő, a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatának feladója is.

A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, így egyebek között azt is, milyen sebességgel közlekedett az autó, illetve fogyasztott-e alkoholt a sofőr. A Veszprém megyei hírportál videót készített az autó roncsairól. 

(Borítókép:  Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén.  Fotó:  Varga György / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport