Tapolcai tragédia: megszólalt az édesanya, akinek tévedésből halottá nyilvánították a lányát

D  VG20220101002
2022.01.04. 13:58

Rettenetes tragédiával indult a 2022-es év Tapolcán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy vonat és egy személygépkocsi ütközött össze a 7345-ös számú úton, az ütközés miatt négyen meghaltak, egy fiatal lányt pedig mentőhelikopterrel kórházba szállítottak.

Mint később kiderült, tévedés történt az autóbalesetben elhunytak azonosításakor. Az autóban ülő öt fiatal közül kettő lány volt, Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük sajnos csak az egyik lány élte túl a balesetet. A hatóságok akkori álláspontja szerint Sz. Melani volt a szerencsétlenség áldozata, azonban hétfőn kiderült, mégsem ő vesztette életét a balesetben. Ezt a rendőrség is megerősítette, azonban közleményükben az áll:

Az eset kapcsán a sajtóban és a közösségi médiában tévesen jelent meg az a hír, hogy a négy elhunyt egyike Sz. M. csabrendeki lakos.

A rendőrség állítását, miszerint a média tájékoztatott tévesen az elhunytról, maga az édesanya cáfolta közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. 

A hatóságok tájékoztatása szerint gyermekem, Sz. Melani is az elhunytak között szerepelt

– olvasható a bejegyzésben, amelyből kiderült az is, hogy Melanit a vércsoportja alapján sikerült azonosítani.

A történtekre így emlékszik vissza:

A felfoghatatlan tragédia utáni gyász közben, tegnap (január 3.) késő este rendőrnyomozók kerestek meg, és közölték, hogy az elhunytak azonosításakor tévedés történt, és nem a gyermekem, Melani halt meg! Őt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik!

„Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együttérzek minden elhunyt szülővel és hozzátartozóval” – zárta bejegyzését az anyuka.

Az esettel az Index kiemelten foglalkozott. Kiderült az is, hogy a négy halálos áldozatot követelő baleset áldozatai között volt két fiatal röplabdázó is. Egyikük Sümegi Norbert, másikuk pedig Iván Gergő, a Fino Kaposvár játékosa volt.

A baleset körülményeit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, így egyebek között azt is, milyen sebességgel közlekedett az autó, illetve fogyasztott-e alkoholt a sofőr.

(Borítókép: Ütközésben összeroncsolódott személyautó Tapolca közelében, a 7345-ös számú út vasúti átjárójánál 2022. január 1-jén. Fotó: Varga György / MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport