Erik, Alexandra
EUR 386,14 Ft
USD 365,76 Ft
11 °C
23 °C

Megint emelkedik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben

D  VG20200522014
2022.01.04. 12:38
Ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján kedden.

Az 52. heti eredményekről megjegyezték, az előző hetek csökkenő, majd stagnáló eredményei után 2021 utolsó hetében „enyhén emelkedő tendencia látható a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentrációjában”.

A városok közül emelkedő tendencia figyelhető meg Budapest, Eger, Kaposvár és Szekszárd esetében, míg enyhe csökkenést tapasztaltak Székesfehérvár, Tatabánya és Veszprém mintájánál. A többi településnél stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége. A mért koncentráció tíz mintavételi hely esetében az emelkedett, míg 12 városnál a mérsékelt tartományba sorolható.

Közölték azt is, hogy az NNK laboratóriuma a variánsokat vizsgáló humán minták alapján megállapította, hogy Magyarországon az új fertőzések több mint 11 százalékáért az omikron-mutáns a felelős.

(via MTI)

(Borítókép: Kutatáshoz vett minták a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. nagykanizsai szennyvíztisztító telepén 2020. április 20-án. Fotó: Varga György / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét