Újabb oltási akcióhét indul januárban

DEBRE20211211002
2022.01.04. 15:36

Újabb oltási akció indul januárban – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, azt mondta: a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben minden csütörtök és péntek délután, valamint szombatonként várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát.

Az államtitkár azt nevezte célnak, hogy minél nagyobb átoltottságot, ezzel minél erősebb védettséget tudjanak elérni a járvány esetleges újabb hullámainak kitörése előtt.

Előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet részt venni az akcióban 

– idézi az MTI György Istvánt.

Az oltási akcióhétről hétfő délután a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes is hírt adott. Mint mondta, januárban a háziorvosoknál is oltási akciót szerveznek a hétvégéken; minden háziorvos egy-egy pénteket és szombatot kiválasztva védőoltásban részesítheti a praxisába tartozó oltandókat

A novemberben lezajlott oltási akcióhetek nagy sikerrel zajlottak, a harmadik oltás nagy része ekkor történt meg. Több mint hatmillióan megkapták az első oltást, és az oltottak több mint fele már a harmadikat is, ami nagyon fontos a járvány további megakadályozása, az omikron-variáns elterjedésének megakadályozása szempontjából

– fogalmazott Galgóczi Ágnes. 

Mint megírtuk, az elmúlt napon 2429 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 83 beteg. A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma a variánsok irányába vizsgált minták alapján megállapította, hogy hazánkban az új fertőzések több mint 11 százalékáért az omikron a felelős.

(Borítókép: Koronavírus elleni oltásra várakozók Debrecenben 2021. december 11-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)