Hason csúszva landolt egy repülő Győr mellett

2022.01.04. 09:41

Vádat emelt az ügyészség egy 47 éves pilóta ellen, aki figyelmetlensége miatt úgy landolt a Győr melletti repülőtérre, hogy nem engedte ki a futóművet.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 47 éves pilóta már öt éve rendelkezik engedéllyel. 2021 júniusában egy Győr melletti település repülőteréről szállt fel sétarepülésre két utassal a fedélzeten. A repülés végén a repülőtér kifutópályáján akart landolni, azonban figyelmetlensége miatt nem vette észre, hogy a futóművek behúzva maradtak, ezért a gép az alsó részével érintkezett a kifutópályával, és sodródás után állt meg.

Szerencsére a balesetben személyi sérülés nem történt, azonban az utasok testi épsége veszélyben forgott. A pilóta ellen az ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emelt vádat. Vele szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható – olvasható az ügyészség közleményében.

A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság rendőrei végezték, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.