Pánikot okoztak a vendégmunkások Hajdúnánáson, azt hitték, hogy illegális határátlépők

2022.01.06. 08:22

Nem kis riadalmat okozott Hajdúnánáson, hogy a városban több külföldit is látni véltek, akikről azt gondolták a helyiek, hogy egy nagyobb létszámú illegális határátlépő csoport érkezett hozzájuk, és emiatt sokan jelezték a hatóságnak, hogy félnek – adta hírül a ATV Híradója. 

A város vezetése igyekezett minél gyorsabban elejét venni a pletykának és az ijedtségnek, ezért kiadott egy közleményt, melyben cáfolták, hogy a „migránsáradatról” lenne szó. Az önkormányzat tudatta, hogy külföldi vendégmunkások érkeztek a városba. Az Idegenrendészeti Főigazgatóság arról informált, hogy 30 külföldi dolgozó érkezett településre.

A helyi ellenzéki politikusok szerint várható volt a lakók reakciója azok után, hogy a menekültekkel riogatják az embereket az utóbbi években .

Az emberek meglátnak 3-4 olyan embert, aki nem úgy öltözik, nem úgy beszélnek, mint a hajdúnánásiak, akkor már elkezdődik a migránsozás

– mondta Oláh Miklós, az MSZP önkormányzati képviselője.

Tiszaújvárosból megkerestek, hogy be tudnánk-e segíteni, ugyanis a MOL-beruházáshoz érkeznek indiai dolgozók, akiket – amíg a papírjaikat intézik –, szállást és étkezést kellene biztosítani – magyarázta a vállalkozó

– magyarázta Pál-Kovács Dezső, aki azt helyet működteti, ahol a külföldiek megszálltak.

A hatóság tájékoztattak róla, hogy a vendégmunkásokat rendszeresen ellenőrzik, itt tartózkodásuk teljesen legális és semmilyen közbiztonsági problémát nem jelentenek. 

(via ATV)