Sajnálatát fejezte ki a Soroksári úti tragédia feltételezett okozója

2022.01.07. 07:11

Kihallgatták a december 24-i soroksári úti tragédia feltételezett okozóját – tájékoztat róla a rendőrség portálja. 

Az Index beszámolt róla, hogy December 24-én 11 óra 33 perc körül a déli a budapesti Soroksári út és Hentes utca kereszteződésében két autó összeütközött. A helyszínen egy 47 éves édesanya életét vesztette. A nő hazafelé tartott tízéves fia ajándékaival, amikor belecsapódott autójába egy fehér BMW. Úgy tudni, a jármű 22 éves sofőrje a barátjával versenyzett, valószínűleg ezért nem vette észre a piros lámpánál várakozó édesanyát. A vétkes sofőr nyári gumikkal száguldozott az ónos esőben, barátjának pedig jogosítványa sem volt.

B. Márk a terhére rótt gyanúsítással szemben panasszal nem élt, a balesettel kapcsolatban sajnálatát fejezte ki, a nyomozóhatósággal az eljárásban együttműködik. A rendőröknek elmondta, hogy azért tért át a szembe haladó forgalmi sávba autójával, mert a nedves, csúszós úton elvesztette az uralmát a kocsija fölött.

A  Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A nyomozáskor rendelkezésre álló és beszerzett adatok alapján más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást nem folytat a rendőrség a balesettel kapcsolatban. 

(via Police.hu)