Több száz milliárd forint településfejlesztésekre

2022.01.07. 10:29

Gyopáros Alpár közösségi oldalán tette közzé azt a videót, amelyből kiderül, hogy több száz milliárd forint szolgálja majd a fejlesztések folytatását 2022-ben. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az oldalára feltöltött videóban azt mondta:

a Modern Városok Program egyik legfontosabb célja és legnagyobb vállalása pár éven belül megvalósulhat. Nemsokára kijelenthető, hogy minden megyei jogú várost négysávos gyorsforgalmi úton lehet megközelíteni, és biztosított lesz a határok irányába történő összeköttetés is.

Hozzáfűzte: olyan, régóta várt útfejlesztések szakaszai készültek el vagy vannak folyamatban, amelyekre évtizedek óta várnak a megyeszékhelyek. Zalaegerszeg M76-os gyorsforgalmija, Győr-Moson Sopron megye M85-M86-os négysávos útja, Miskolc mellett az M30-as autóút vagy a Viharsarok felé az M44-es építése csak egy-egy kiragadott példa arra, hogyan emelkedik a 2010-ben kevesebb mint 1300 kilométeres hazai gyorsforgalmi hálózat összes hossza csaknem kétezer kilométerre.

Elmondta, hogy a nemrég átadott Pick Szeged Aréna, a szegedi, a soproni sportuszoda, a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között, a veszprémi, a nyíregyházi és a győri állatkert folyamatos fejlesztése, a miskolctapolcai fürdő felújítása, a debreceni Nagyerdő-programban strand, sétány és parkoló építése, a tatabányai oktatásfejlesztés, a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása, a zalaegerszegi innovációs tudásközpont, a nyíregyházi szabadtéri színpad vagy a Nyíregyháza–Tokaj közötti kerékpárút megvalósítása csak néhány példa arra, milyen sokrétű a program. Hozzátette:

2021–2022-ben több száz milliárd forint szolgálja a fejlesztések folytatását, mert Magyarország előremegy, nem hátra.