Mínusz 13 fok és havazás is lehet ma

D KOM20210414011
2022.01.07. 06:23

Pénteken túlnyomóan derült, száraz időre, szinte zavartalan napsütésre számíthatunk. Estétől azonban dél felől beborulhat az ég – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Mint írják, a légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok körül alakul. Késő estére többnyire mínusz 1 és mínusz 9 fok közé hűl le a levegő.

péntek
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Estére dél felől tovább terjeszkedik, vastagszik a felhőzet az ország délkeleti felén, kétharmadán, miközben a nyugati megyék fölé is érkeznek felhők. Hajnalban kevésbé felhős területek már inkább csak a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében maradhatnak. Késő estétől a Dél-Alföldön egyre nagyobb területen lehet számítani hószállingózásra, havazásra. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 2 és mínusz 10 között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 10 fok alá hűlhet a levegő.

este
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kritériumokat elérő időjárási jelenség a mai napon nem várható.

(Borítókép:  Komka Péter / MTI)