Istenre esküdözött az idős nénit Szentendrén fojtogató rabló, hogy áldozata önként adta neki értékeit

2022.01.08. 09:14 Módosítva: 2022.01.08. 09:25

A szentendrei rendőrök befejezték annak az 52 éves nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint „Megöllek, nehogy sikítsál!” felkiáltással fellökött, fojtogatott, majd kirabolt egy idős asszonyt a Duna parton – adta hírül a rendőrségi portál. 

Az Index korábban beszámolt róla, hogy tavaly augusztusban megtámadott egy ötvenegy éves nő egy nyolcvanöt éves asszonyt a Szentendre környéki Duna parton. A rabló elvette idős áldozata két aranygyűrűjét, pénztárcáját és egy bankkártyáját is. 

A támadó az idős asszonyhoz lépett beszélgetésre és sétálni hívta, majd a vízpart egy néptelen, erdős, bokros részén ellökte. A támadó két aranygyűrűt, pénztárcát és egy bankkártyát vett el idős áldozatától, miután fölé térdelt, fojtogatta és fenyegette, majd átkutatta táskáját. A rabolt zsákmánnyal menekülés közben, búcsúzóul még nyomatékul odavetette: „Ha elárulod valakinek, akkor is megöllek!”

A szentendrei egyenruhások hajtóvadászatot indítottak a rabló után. Érkezett jelzés az áldozat bankkártyájának sikertelen használatáról és az egyik zálogházat ellenőrző rendőr is értékelhető nyomhoz jutott: egy nőtől néhány perccel azelőtt vettek be két aranygyűrűt 42 ezer forintért. A környék átfésülése közben, egy közeli kebabosnál látta meg a személyleírásnak megfelelő nőt, akit elfogott és előállított.

Az 52 éves T. Ambrusné a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a bűncselekmény elkövetését tagadta, majd előadta saját, igazként beállított verzióját. „Bizisten”-re mondta, hogy az idős asszony séta közben megcsúszott, elesett, majd nekiadta 10 ezer forintját és a két gyűrűjét. Még ő volt megijedve, hogy miért adja neki ezeket, végül ijedtében elszaladt. Hozzátette, az elkövetés idején volt benne néhány szem nyugtató, ezért van, amire nem emlékszik, de arra határozottan, hogy nagyon meg volt ijedve.

A zálogházból a rendőrök lefoglalták a 70 ezer forintot érő gyűrűket, meglett a bankkártya is, ezeket visszaadták tulajdonosának. A jelenleg is letartóztatásban lévő nővel szemben a rablás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Szentendrei Rendőrkapitány. 

(via Police.hu)