Potápi Árpád János: A határontúliaknak is előre kell menniük, nem hátra

2022.01.09. 11:04

2022 a választás éve, amely az egész magyarság jövőjéről szól: nemcsak Magyarországnak, hanem az egész magyar nemzetnek előre kell mennie, nem hátra – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap, a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Potápi Árpád János szerint amióta nemzeti kormány van, azóta az egész magyar nemzet erős és egységes. „A külhoni magyarokat a nemzet elválaszthatatlan részének tekintjük, segítjük őket, hogy megőrizzék magyarságukat és szülőföldjükön tudjanak boldogulni” – mondta.

Kiemelte, hogy a kormány támogatja őket abban, hogy fejlesszék közösségi intézményeiket, a magyar bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a magyar vállalkozásokat. „A nemzeti kormányzás óta a Kárpát-medencét újra kitölti a magyar nemzet szellemi, kulturális és gazdasági ereje” – mondta.

Az államtitkár szerint 2010 előtt, a „Gyurcsány-féle baloldal idején ez nem így volt”, mivel nekik „nem a magyar nemzet felemelése, hanem az idegen érdekek kiszolgálása” volt a céljuk. Ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszakerülni a hatalomba, aki „gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen, és aki az állampolgárságot is elvenné tőlük” – hangsúlyozta Potápi Árpád János, aki szerint „a baloldal kijelölt vezetője előbb telepítene be az országba migránsokat, minthogy a külhoni magyarokat segítse. 

Az államtitkár szerint a 2022-es választás az egész magyar nemzetnek és azon belül a külhoni magyarságnak is létkérdés, ezért a magyar kormány nevében arra kérte a külhoni magyarokat, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a tavaszi választáson.

(via MTI)