Megnyílt a Falusi Civil Alap

2022.01.10. 10:41

A kistelepülési önkormányzatok, az egyházközösségek és az iskolafenntartó tankerületi központok mellett azok a civil szervezetek is pályázhatnak a Magyar Falu Programban támogatásra, melyek lakossága nem éri el az 5 ezer főt – közölte a Miniszterelnökség az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül.

Mint írják, a különböző egyesületek és alapítványok az idei évben is négy célból igényelhetnek támogatást az ötmilliárd forintos kerettel rendelkező Falusi Civil Alapból.

Ingatlanberuházási és gépjárműbeszerzési támogatásra 7 millió forint, míg eszközbeszerzés és programbeszerzési támogatás esetén maximálisan 2-2 millió forint igényelhető.

A Miniszterelnökség közleményéből kiderül, hogy a Falusi Civil Alappal együtt idén már tizennégy pályázati kiírás és felhívás közül választhatnak a kedvezményezettek a Magyar Falu Program keretében,

a cél pedig valamennyinél a falvakban élők életminőségének javítása, illetve a kistelepülésen elérhető közszolgáltatások színvonalának emelése. 

A pályázatokat 2022. február 11-ig lehet benyújtani a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül. A pályázat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján, a kormányzati portálon és a Magyar Falu Program internetes oldalán is megtalálható.