Kanász-Nagy Máté: A pornómilliárdos nem része az ellenzéki összefogás történetének

PAP 8265
2022.01.10. 20:59
Az LMP társelnöke szerint Gattyán György a női testek áruba bocsátásából gazdagodott meg, és a Megoldás Mozgalom nem vett részt az ellenzéki előválasztáson, így a témával nem is kíván foglalkozni.

Holnapra már meglesz az ellenzéki összefogás 150 ezredik aláírása is – ígérte Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A kérdéseik népszavazásra bocsátásához 200 ezer érvényes aláírást kell összegyűjteniük. Szavai szerint tartalmilag

a referendum szociális és létbiztonsági kérdéseket (Fudan, Diákváros, a lakhatás biztonsága, hosszabb időre szóló álláskeresési járadék) állít a középpontba, ezért ezt kommunikálják majd.

A politikus a hatpárti megállapodás részleteiről meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott, de azt leszögezte, hogy mind a hat párt teljes mellszélességgel ott áll Márki-Zay Péter mögött. A szakmai kérdésekről szólva azt mondta, hogy mivel az LMP egy zöld párt, azt szeretnék elérni, hogy nagyobb volumenű legyen a károsanyagkibocsátás-csökkentési cél Magyarország számára. Hazánknak atomenergia-mentes országgá kell válnia – tette hozzá.

Az euró bevezetése régóta napirenden van, erről megjegyezte, hogy az ellenzéknek lesz ezzel kapcsolatos vállalása, de hozzátette:

Az LMP nem tartozik azon pártok közé, amely erőltetné az euró bevezetését, mi ennek látjuk a kockázatait, nem gondolom, hogy itt rövid távon az euró bevezetéséről beszélnénk.

Arról, hogy Gattyán György együttműködést ajánlott az egyesült ellenzéknek, Kanász-Nagy azt mondta, a Megoldás Mozgalom nem vett részt az ellenzéki előválasztásban.

Ő egy pornómilliárdos, a női testek áruba bocsátásából gazdagodott meg, számomra ez rendkívül visszataszító, én ezzel nem szeretnék foglalkozni... mondjuk ki, ez határos a prostitúcióval, a nők kizsákmányolásával.

A közös választási programjukon az utolsó simításokat végzik, és azt a napokban be is mutatják – mondta az LMP társelnöke.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)  • Hírek
  • Hitelkártya